Warmtepompboiler installeren

Een warmtepompboiler installeren is de oplossing voor de productie van sanitair warm water.  Het is een ideale energiebron; duurzame en gratis energie uit de omgevingslucht.

Is je oude elektrische boiler aan vervanging toe?  Een warmtepompboiler is de ideale oplossing.  Het verbruik van een warmtepompboiler ligt 3x lager dan een traditionele elektrische boiler; maar ook lager dan een gasboiler.  De terugverdientijd wordt geraamd op 2 jaar.

Warmtepompboiler en duurzame energie.

Een warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als een warmtepomp.  Warmte wordt onttrokken uit de omgeving.  Een ventilator zuigt de lucht aan.  De warmte uit deze lucht wordt afgegeven aan het koelgas.  Een compressor drukt het gas samen; daardoor ontstaat er een hogere temperatuur.   In de condensor of warmtewisselaar geeft de vloeistof zijn warmte af aan het tapwater.

Afhankelijk van je gezinssituatie kan je kiezen uit verschillende inhouden van de boiler.  Het staande vat kan eenvoudig geplaatst worden in een berging, kelder of op zolder.

Voordelen op een rijtje :

  • voordelige opwarming van het water
  • veel minder verbruik van stroom dan elektrische boiler.
  • milieuvriendelijk concept, geen fossiele brandstoffen
  • compatibel met zonne-energie
  • hoog rendement

Premie voor warmtepompboiler

Voor 2019 is er via de overheid een premie van 400 euro te verkrijgen voor deze installatie. Vanaf 2019 zakt deze premie jaarlijks.

Een warmtepompboiler warmt je water het hele jaar door op; op een energiezuinige manier. Je bent niet afhankelijk van de vele uren zonneschijn. De installatie kan snel en eenvoudig gebeuren. De boiler is eveneens aansluitbaar op zonnepanelen.  Duurzaam en gratis uw water verwarmen.

Een warmtepompboiler installeren is een goede zaak voor uw portemonnee en het milieu.

Deel dit artikel
Facebook Twitter Google+ LinkedIn