Waarom een waterverzachter installeren?

Dagelijks de kraan open draaien is zeer vanzelfsprekend voor ons. Water is heel gewoon en onmisbaar. Toch is waterbehandeling zeker geen overbodige luxe. Vele streken hebben te maken met hard of water dat teveel aan kalk bevat. Het is niet schadelijk voor onze gezondheid maar je kan er zeker iets aan doen. Installeer daarom een waterverzachter.
Heb jij ook last van een droge huid en van die hardnekkige kalkaanslag aan je kranen?
Een waterverzachter verwijdert kalk uit water, dan krijg je zacht water. Kalk doet de leidingen dichtslibben. Het is immers een grote vijand van elektrische toestellen met weerstand zoals een boiler, wasmachine, vaatwasser.. Vanaf 1mm kalkaanslag op je verwarmingselementen van de toestellen is er een energieverlies van 10 %. De prestatie van de toestellen gaat afnemen waardoor het energieverbruik stijgt.

Waarom een waterverzachter installeren?

Al deze problemen kan je oplossen door een waterverzachter te plaatsen. Tevens is het een compact toestel dat juist na de watermeter op de binneninstallatie wordt geplaatst. Dit kan zowel bij nieuwbouw als renovatie. De levensduur van een waterverzachter is 15 à 20 jaar.
Ontdek alle voordelen hiervan.

Hoe werkt een waterverzachter?

Kalk wordt uitgedrukt in Franse graden °F. Vanaf 15 °F spreekt men van hard water. Het kalkgehalte verschilt van streek tot streek. Je kan dit opvragen bij de drinkwatermaatschappij. Kalkhoudend of hard water wordt door een tank met harsbolletjes gestuurd. De bolletjes trekken het kalk aan; het water wordt zachter; het kalkgehalte zakt. Bij verzadiging van de harsbolletjes vindt er een spoeling of regeneratie plaats met een zoutoplossing. De frequentie van deze spoeling is afhankelijk van het waterverbruik. Het is zelfonderhoudend. De regeneratie gebeurt volledig automatisch en altijd ’s nachts. Na de installatie wordt het toestel correct afgeregeld door de leverancier. Dit afhankelijk van de lokale hardheid van het water.

Een waterverzachter heeft vele voordelen.

  • Een waterverzachter voorkomt kalkaanslag op verwarmingselementen van elektrische toestellen. Dus minder energieverbruik.
  • Verzacht water maakt dat je minder wasmiddel gaat verbruiken. Je kleding blijft langer mooi. Beter voor het milieu en je huishoudbudget.
  • Thermostatische kranen blijven soepel draaien.
  • Minder witte aanslag op kranen en douchewanden.

Ben jij ook nieuwsgierig naar de werking van een waterverzachter?

De pluspunten op een rijtje :

  1. goede investering
  2. aangenaam zacht water een zachte huid en haar
  3. lager verbruik van zeep en schoonmaakmiddel
  4. minder slijtage van elektrische apparatuur
  5. minder poetswerk; meer vrije tijd en meer comfort
  6. lager energiefactuur

Wie zou dit niet willen.
Waarom een waterverzachter installeren?
Eindelijk gedaan met die hardnekkige kalkaanslag.

Contacteer ons vrijblijvend.

Deel dit artikel
Facebook Twitter Google+ LinkedIn