Ventilatiesysteem d laten installeren

ventilatiesysteem d laten installeren

Volgende de EPB normen is zowel bij nieuwbouw als renovatie een goede ventilatie wettelijk verplicht.
Ventilatiesysteem D is een mechanische ventilatiesysteem waarbij verse lucht mechanisch naar binnen wordt gebracht en vervuilde lucht mechanisch wordt afgevoerd.

Dit type ventilatie wordt vaak toegepast in woningen en gebouwen waar een hogere luchtkwaliteit vereist is. Het systeem bestaat uit verschillende componenten, zoals ventilatoren, kanalen, filters en roosters. De luchtaanvoer en -afvoer gebeurt door een netwerk van ventilatiekanalen en ventilatoren.

Warmtewisselaar en warmterecuperatie

De warmte van de afgevoerde binnenlucht wordt dmv een warmtewisselaar gebruikt om de aangevoerde koude buitenlucht op te warmen. Men spreekt dan over warmterecuperatie.
Een belangrijk voordeel van ventilatiesysteem D is dat het zorgt voor constante ventilatie en een goede luchtkwaliteit. Ventilatie D is een balansventilatie; toevoer en afvoer zijn in balans. De lucht wordt gefilterd; pollen, stof en andere vervuilende deeltjes worden uit de lucht gehaald. Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergie├źn of ademhalingsproblemen. Daarnaast kan het systeem ook helpen bij het voorkomen van vochtproblemen en schimmelvorming in de woning.

ventilatiesysteem d laten installeren

Installatie van een ventilatiesysteem D

Voor een correcte plaatsing van ventilatie doe je beste beroep op een installateur van ventilatie en rookkanalen met ervaring. Hij plaatst het juiste systeem voor jouw situatie en dit geeft een correcte en geruisloze werking. Wij vertrekken steeds van een ventilatievoorontwerp. Na de plaatsing worden de ventielen nauwkeurig ingeregeld.
Een ventilatiesysteem D zorgt voor kwaliteitsvolle lucht. Een aangenaam wooncomfort.

Deel dit artikel
Facebook Twitter Google+ LinkedIn