Is je waterdruk te laag?

Is je waterdruk te laag?

Wat kunnen we hieraan doen?

In een appartementsgebouw hebben de bewoners van de bovenste verdiepingen nogal eens last van te weinig waterdruk.  Wanneer men wil douchen of een bad laten vol lopen komt er een slappe straal uit de kraan.  De waterdruk is de kracht waarmee water uit de kraan stroomt; in ons land gemiddeld 2,5 bar.  In een appartement daalt de druk naarmate men hoger in het gebouw woont.

Waterdruk te laag.

Bij een te lage waterdruk komt er simpelweg te weinig water uit de kraan wanneer je ze opendraait.  Niets is zo vervelend als het gevoel te hebben dat het water bijna op is.

Deze problemen zijn eenvoudig op te lossen door een drukverhoger of hydrofoorpomp te installeren.  Zeer eenvoudig.  Een drukverhoger zorgt voor extra waterdruk. Het toestel werkt wanneer je water vraagt en heeft dan ook maar een minimaal energieverbruik.  Eveneens niet onbelangrijk. Een hydrofoorpomp is een klein toestel maar levert veel water.  Een zalig comfortgevoel dus.

Voordelen van een drukverhoger :

  • constante waterdruk
  • compact toestel
  • energiezuinig en stil

Geen last meer van een trage waterstraal maar een comfortabel gevoel bij  het douchen. Een drukverhoger of hydrofoor is de uitkomst.

Deel dit artikel
Facebook Twitter Google+ LinkedIn