Waarom je oude cv-ketel vervangen en een condensatieketel installeren

We raden iedereen met een oude cv-ketel aan om een condensatieketel te installeren.
De verwarming van je woning is dan ook zeer belangrijk. Een lekker warm en behaaglijk gevoel in huis. We willen allemaal beter leven en een spaarzaam gebruik van onze energiebronnen nastreven.
Als installateur van centrale verwarming is dit ook het doel van RMVSanitair.

Waarom vervangen en een condensatieketel installeren?

Je oude cv-ketel vervangen door een condensatieketel kan je besparingen tot 30 % op je energiefactuur opleveren. Dit is tevens positief voor het milieu en de toekomst van ons allen. Met een condensatieketel haal je een veel hoger rendement dan met je oude cv-ketel. Dit komt door de manier waarop een condensatieketel werkt. Een condensatieketel is compact en zuinig.

Hoe werkt een condensatieketel?

De rookgassen gaan meer afkoelen dan bij een gewone ketel. Een warmtewisselaar in de ketel onttrekt warmte uit de hete gassen, wat gebruikt wordt om water in het verwarmingscircuit te verwarmen. Zo haal je extra rendement uit het verbrandingsproces. Een condensatieketel is zuinig door zijn modulatievermogen. Het gevraagde vermogen is klein en zo zal er ook maar een kleine vlam branden. De ketel zal minder aan – en uitslaan.

Vergelijkbaar met een constante snelheid. Je oude cv-ketel vervangen door een condensatieketel geeft je heel wat voordelen.

condensatieketel installeren
Wij werken steeds met Vaillant, de Belgische marktleider. Het gaat om een degelijk Duits product met meer dan 100 jaar ervaring. Zuinigheid, milieuvriendelijkheid en kwaliteit staan bovenaan.

Wij bekijken welk type toestel het beste past in uw woonsituatie afhankelijk van het nodige vermogen. Hangende of staande ketel, met of zonder warmwaterproductie. Met andere woorden een condensatieketel op maat. Een condensatieketel is tevens ook perfect combineerbaar met vloerverwarming.

Beperkte aanpassingen om een condensatieketel te plaatsen

Iedereen wil graag onbeperkt en op elk moment die zalige warmte voelen. Vervang daarom tijdig je oude cv-ketel door een condensatieketel.
Bij het plaatsen van een condensatieketel zijn er meestal niet veel aanpassingen nodig. Dit wordt ter plaatse bekeken. Voor de rookafvoer wordt een dubbelwandige buis gebruikt waarlangs verse lucht naar binnen wordt gezogen en de verbrandingsgassen worden afgevoerd naar buiten.

Een condensatieketel geeft algemeen een groter comfort voor je verwarming en eventueel warm water. Deze investering verdien je terug op een paar jaar.

4 voordelen om een condensatieketel te installeren

  1. minder lawaai, geruisloos
  2. compact en makkelijk te bedienen
  3. combi-toestellen mogelijk, productie warm water
  4. energiezuinig, wereldwijd co2-uitstoot verminderen.

Wij installeren een betrouwbare installatie met alle comfort.
Contacteer ons vrijblijvend.

info Vaillant Condensatieketels

Deel dit artikel
Facebook Twitter Google+ LinkedIn